Vi præsenterer
Månedsmenu
Vi tilbyder
En ægte Italiensk September Menu
Aperitivo/Velkomstdrink
Dertil serveres en appetitvækker efter chefkokkens fantasi
Antipasto/Forret
Capesante gratinate
Lækker portionsanretning af kammuslinger braiseret med hvidvin som derefter gratineres med hjemmelavet rasp
tilført aromatiske urter, rødløg, hvidløg, selleri og cherrytomater.
Kr. 128,-
Anbefalet vin: Damarino Sicilia Bianco, Donnafugata
Donnafugata blev grundlagt i 1880’erne af Giacamo Rallo og drives i dag af 5. generation i familien, José og Antonio Rallo, med sammen engagement som deres forfædre før dem.
Donnafugata oversættes til “kvinde på flugt” og refererer til Dronning Maria Carolina, der i tidernes morgen søgte tilflugt i det, der i dag er Donnafugatas vinmarker, forfulgt af Napoleons tropper. Hændelsen inspirerede Donnafugata til flaske-logoet af en kvinde med vinden blæsende i håret.
Vinen er lavet på en blanding af lokale sicilianske druer fra det sydvestlige Sicilien og Contessa Entellina.
Druerne vokser i vinmarker, der ligger mellem 200-400 meter over havniveau, hvor varmen er mere afdæmpet og jordbunden er rig på ler, der holder på vandet.
Delikat og aromatisk hvidvin med frugtfulde noter af hyldeblomst og citrusfrugter.
Gl. kr. 98,- 1/2 ltr i karaffel kr. 259,- 1/1 fl. kr. 389,-
Secondo Piatto/Hovedret
Bistecca di vitello alla griglia con funghi porcini e salsa al vino bianco
Grillet kalvefilesteak med Karl Johan svampe.
Serveres med hvidvins flødesauce og dagens garniture.
Kr. 249,-
Anbefalet vin: Nero d'Avola, Donnafugata
Sicilien er den største ø i middelhavet og en af Italiens 20 vindyrkende regioner.
Vinen var tilbage i romertiden eftertragtet og i 1800- tallet var Marsala et hit i hele Europa.
I dag er Sicilien en af de mest spændene regioner med unikke terriors og områder såsom på vulkanen Etna, i Siracusa, Cerasuolo di Vittoria, m.fl. Her dyrkes et hav af traditionelle og lokale druer med flotte resultater.
Vinen Sherazade er inspireret af Scheherazade, kvinden, som fortæller kaliffen, Shahryar, de Tusind og en Nats eventyr i eventyret af samme navn.
Denne vin lavet 100 af Nero D’Avola drue er kødfuld og saftig med runde tanniner og noter af røde bær, solbær og viol.
gl. kr. 108,- 1/2 ltr i karaffel kr. 332,- 1/1 fl. kr. 498,-
Dolce/Dessert
Vælg mellem:
1. Formaggi misti italiani
Udvalg af italienske oste.
Kr. 128,-
Anbefalet vin: Varierende vin tilpasset dagens oste
Gl. kr. 89,- 1/1 fl. kr. 298,-
2. Mousse di cioccolato fondente e cioccolato all’arancia.
Servito con sbriciolata al cacao
Mousse af mørk chokolade og orange chokolade.
Serveres med kakao crumble (smuldre)
Kr. 89,-
Anbefalet dessertvin: Recioto della Valpolicella, Ca Vendri
Når man taler om Veneto er Gardasøen, Verona og Venedig måske den nemmeste måde at mentalt placere området.
Veneto ligger i den nordøstlige del af Italien og her er lige knap 40 DOC/DOCG’er, altså beskyttede områdebetegnelser.
Produktions metoden på recioto minder meget om den vi kender fra amarone, hvor druerne lægges til tørre, så vandet i druerne fordamper og efterlader en højere sukkerindhold. Det er de søde druer, som så bliver presset og gæret.
Al sukkeret får dog ikke lov at gære ud, som ved amarone, men gæringen stoppes tidligere med druesprit,
så man beholder både sødme og alkoholindhol.
Denne dessert vin som er lavet af druer Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella er sød og fyldig med en varm note,
en fint bid og noter af marmelade, lakrids og kakao.
Gl. kr. 79,- 1/1 fl. kr. 269,-
3 retter: forret - hovedret - dessert eller oste samt velkomstdrink og appetitvækker kr. 328,-
4 retter: forret - hovedret - dessert - oste samt velkomstdrink og appetitvækker kr. 398,-
Til vores Månedens Menu kan vi tilbyde en nøje udvalgt Vinmenu som er tilpasset retterne
(Vin Menu for 3 retter kr. 219,- Vin Menu for 4 retter kr. 268.-)
Månedens Menu + Vin Menu for 3 retter: Kr,- 547,-
Månedens Menu + Vin Menu for 4 retter: Kr,- 666,-.
Der serveres 1 glas vin til hver ret.
N.B. Menuen kan ikke ændres.

Reservation
Book bord her

Vores adresse